ECO-friendly

ECO-friendly

CIRCULAIRE BEDRIJFSKLEDING

 

SAVED BY DESIGN: WERKKLEDING GESCHIKT VOOR HERGEBRUIK

In een nieuwe, betere wereld is er geen ruimte meer voor afval!

Dutch Awearness produceert circulaire werkkleding in samenwerking met Tricorp Workwear, Heigo, Latino Group en Jasmine Mode. Samen maken we hoge zichtbaarheidskleding, beschermende kleding en reguliere werkkleding. De circulariteit van de kleding wordt gegarandeerd door de DA Inside merk, dat u kunt vinden op de buitenkant van de kledingstukken. De circulaire kledingstukken kunnen worden gekocht via Dutch Awearness of onze productiepartners en resellers, waaronder Tricorp, Intersafe Groeneveld, Wiltec en Heigo.

Saved by Design is een samenwerking tussen Tricorp en textielinnovatiebedrijf Dutch Awearness.

Alle kleding van Saved by Design is gemaakt van hoge kwaliteit, 100% herbruikbaar textiel. De afvalproductie wordt hiermee geheel geëlimineerd. Bovendien is het gehele productieproces van Tricorp kleding Fair Wear gecertificeerd.

Met Saved by Design beschermt u niet alleen uw werknemers, u draagt bij aan een veiligere, schonere wereld voor iedereen.

 

CIRCULAIRE KETEN

Na gebruik wordt de kleding teruggebracht in de circulaire keten waar het als grondstof dient voor nieuwe kleding.

Dankzij het Circular Content Management System (CCMS) van Dutch Awearness, worden alle materialen en producten gevolgd in de circulaire keten. Hiermee krijgt u een gedetailleerd inzicht in de milieu-impact van uw bedrijfskleding en kunt u elke stap in het verhaal van het product op de voet volgen.

 

INFINITY

De kleding van Saved by Design worden gemaakt van Infinity: een hoge kwaliteit 100% polyesterstof die geschikt is voor uiteenlopende doeleinden. Tijdens het productie proces van Infinity wordt 50% minder water gebruikt en 20% minder CO2 uitgestoten. Daarnaast is er GEEN sprake meer van afval omdat Infinity 100% herbruikbaar is

 

CLIFF

Natuurlijke vezels zijn vaak ongeschikt voor een tweede leven als nieuw kledingstuk.

CLIFF is de oplossing om die bestaande kleding te redden van de verbrandingsoven en functioneel in te zetten in de circulaire economie.

Met CLIFF recycleert Dutch Awearness gebruikt textiel van conventionele materialen naar nieuwe, circulaire producten. CLIFF is een innovatief, volledig recyclebaar kunststofproduct met een laag gebruik van natuurlijke hulpbronnen en minimale afvalproductie.

De producten gemaakt van CLIFF zijn geschikt voor verdere recycling. Zodoende kan non-recyclebare kleding toch toetreden tot de circulaire economie!

De lijst van circulaire CLIFF producten die kunnen worden gebruikt van dit composiet is uitgebreid, en omvat o.a. de volgende producten:

  • Non-woven tassen, handdoeken en dekens
  • Kledinghangers
  • Kapstokken
  • Boekenkasten
  • Kasten
  • Oeverbescherming
  • Meubilair
  • Kantoorartikelen
  • Trays
  • Picknicktafels

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw